Joy´s Reklamskisser!

Just nu har Joys underbara reklamteckningar en pånyttfödelse! Jag trycker upp begränsad upplaga på vissa av hennes original från tiden på Beckmans reklamskola i Stockholm under 40-talet. Och nu gäller det att hon orkar signera alla. Hon är rätt tunn nu och handen lyder inte alltid. Hennes förut så säkra handlag med pensel, färger och tusch, skakar nu märkbart.

En förundran finns hos henne, då jag berättar att Alvhems mäkleri skall använda hennes reproduktioner att styla lägenheter inför försäljning. Att det finns intresse för en vernissage och tryck på T-shirts. När jag visar dessa, sen länge bortlagda teckningar utbrister hon ibland: "Nej, men har jag gjort den!? - Den var ju riktigt bra!!"

En stolthet och glädje börjar spira i henne och väger upp vad sjukdomen, som sprider sig, tar ifrån henne. Vi utgör ett bra team, hon och jag, och går vidare dag för dag mot våren och känner stor tacksamhet, för varje stund vi får ha tillsammans!

 


Lämna en kommentar