Mysiga Murriga kvällar

 Idag  gick jag en tur bakom återvinningsstationen. Bara för att kika lite. Så mycket svamp! Fortfarande! Tar med mig en kasse tills Joy's äldsta kompis som fortfarande lever. Hon älskar svamp och det passar bra för hon vill inte ha soppan hemtjänsten haft med sig.

Hälsa Joy, säger hon när vi kramas adjö! Men hon är ju död Karin, säger jag. Hälsa ändå, säger Karin. Ja, jag hälsar ändå! Och det gör jag varje dag. Jag hälsar Joy i allt jag gör just nu. Jag saknar henne, min mamma, men jag umgås med henne varje dag i arbetet med att få fram nya underbara saker med hennes mönster på.

10 november slår vi upp portarna för en retrospektiv utställning av Joy's reklamskisser på Beckmans College Of Design. Vi samtalar om kvinnligt konstnärskap och villkoren för detta på 40-talet.

Min niece Janna har hittat det perfekta stället på Löfbergs vid Stureplan. Hon hjälper till med planering, inbjudningar till Pop-up Shopen vi skall ha den 16/11. Lotta Österström på R2 reklambyrå och jag står i ständig kontakt kring nya återförsäljare, avtal, kundmöten, osv osv!

Det viner runt knuten på min stuga och havet dånar! Men det skrämmer inte, utan förhöjer känslan av det mysiga, murriga härinne och hjälper till att fokusera på det som skall göras framöver. Och med ljudet av vågorna som slår mot klipporna och höstens vindar i öronen, stänger vi butiken för ikväll och önskar Godnatt!


Lämna en kommentar