Mysiga Murriga kvällar

Nya väskan

 

Idag  gick jag en tur bakom återvinningsstationen. Bara för att kika lite. Så mycket svamp! Fortfarande! Tar med mig en kasse tills Joy's äldsta kompis som fortfarande lever. Hon älskar svamp och det passar bra för hon vill inte ha soppan hemtjänsten haft med sig.

Hälsa Joy, säger hon när vi kramas adjö! Men hon är ju död Karin, säger jag. Hälsa ändå, säger Karin. Ja, jag hälsar ändå! Och det gör jag varje dag. Jag hälsar Joy i allt jag gör just nu. Jag saknar henne, min mamma, men jag umgås med henne varje dag i arbetet med att få fram nya underbara saker med hennes mönster på.

10 november slår vi upp portarna för en retrospektiv utställning av Joy's reklamskisser på Beckmans College Of Design. Vi samtalar om kvinnligt konstnärskap och villkoren för detta på 40-talet.

Min niece Janna har hittat det perfekta stället på Löfbergs vid Stureplan. Hon hjälper till med planering, inbjudningar till Pop-up Shopen vi skall ha den 16/11. Lotta Österström på R2 reklambyrå och jag står i ständig kontakt kring nya återförsäljare, avtal, kundmöten, osv osv!

Har sen länge en skiss, i min to do-bok, på en väska som skall tillverkas och sätter igång processen för att få fram den. Ulf Salomonsson på Ideal Lädervarufabrik, Anderstorp är rätt man för det.  Den kommer bli helt underbar i mönster Fredsfåglar Blå, präglat av frihet och framtidstro.

Det viner runt knuten på min stuga och havet dånar! Men det skrämmer inte, utan förhöjer känslan av det mysiga, murriga härinne och hjälper till att fokusera på det som skall göras framöver. Och med ljudet av vågorna som slår mot klipporna och höstens vindar i öronen, stänger vi butiken för ikväll och önskar Godnatt!


Lämna en kommentar